Home
Veteranen Gerdingen
Veteranen Gerdingen in Europa. PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 17 juni 2019 10:36

Op vrijdag 7/6 was het weer zover. Na Praag in 2017 en Berlijn 2018 was onze bestemming voor ons buitenlandse avontuur dit jaar Keulen. Om de reis met 25 personen in 3 mini-busjes deftig te kunnen aanvatten, werden we om 9h00 ontvangen in cafe "De Dolle Haring" onze thuishaven, voor een stevig ontbijt met spek en eieren. Om 10h30 vertrok de caravaan dan richting Keulen. Na een veilige rit, een snelle incheck in het hotel werden we opgewacht door onze Belgische gids. Deze zou ons in een paar uurtjes enkele mooie plekjes van Keulen laten zien. Om 16h30 stond er een boottochtje op de Rijn geprogrammeerd met aansluitend een etentje in het Keulens Hard-Rock café. Na de maaltijd werd er nog lang nagekaart in de binnenstad.

Zaterdag 8/6 eerste wedstrijddag op Rheintal Trophy 1. De eerste 3 wedstrijden tegen één Franse en 2 Nederlandse tegenstanders liepen zoals verhoopt. 7 op 9, maar we kwamen één doelpuntje tekort om te mogen strijden voor de ereplaatsen. Dankzij de grote spelersdelegatie konden we wat roteren en kon iedereen de nodige wedstrijdjes spelen. Uiteindelijk sloten we onze eerste tornooi dag af op een 8ste plaats van 16 deelnemers.

Na een snelle hap en de wedstrijd België - Kazachstan op groot scherm in de stad volgde voor vele een tweede feestnacht.

Zondag 9/6, met vele kleine oogjes en veel te vroeg aan het ontbijt, moesten we ons opmaken voor Rheintal Trophy 2. Wedstrijd één mochten we ons al meteen meten met de winnaar van de dag ervoor. Na een duidelijke strafschop die ons ontnomen werd moesten we ons gewonnen geven tegen deze sterke Franse tegenstander. Wedstrijd 2 en 3 werden respectievelijk gewonnen en gelijkgespeeld. Jammer dat we in de cruciale momenten net iets tekort kwamen. Zaten de afgelopen feestnachten ervoor iets tussen????? Na de voorrondes konden we weeral volop roteren, mede door enkele geblesseerden kon iedereen de nodige wedstrijdminuten maken. Afsluiten deden we met een 9de plaats. Na de afscheidsceremonie bij schitterend weer, wachtte ons een lekkere maaltijd met z'n allen in een Keulens steakhouse. Hierna nog één keer het nachtleven in.

Maandagmorgen, voor velen weer te vroeg, nog een laatste ontbijt in het hotel. Uitchecken en terug naar Bree. Na de busjes volgetankt, proper gemaakt en terug naar de bestemmeling te hebben gebracht werden we verwelkomd door onze dames en onze kinderen. Het weekend afsluiten deden we dankzij een overheerlijke bbq in onze thuishaven bij Xavier in café "De Dolle Haring" met een 43-tal mensen. Waarvoor nogmaals een dikke mercie.

De resultaten waren misschien niet zoals andere jaren, maar het plezier was er zeker niet minder om. Zonder veel kleerscheuren iedereen weer veilig en wel thuis.

Nog even een welgemeende dankjewel aan iedereen die meegewerkt heeft om van dit weekend weer een geslaagde editie te maken. Topweekend.

W

Foto's volgen.

 
Happening Nieuwe Kempen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 17 juni 2019 10:04

Er was een wedstrijd voorzien op de happening van Nieuwe Kempen tegen de veteranen van Zutendaal. Helaas hebben wij deze moeten annuleren omwille van spelers tekort.

W

 
VET.ST.GERDINGEN - F.C. KREYEL PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
dinsdag 28 mei 2019 09:49

Uitslag 3 - 2.

Voorlopig onze laatste thuiswedstrijd, op het kunstgras, tegen onze vrienden uit Kreyel. Altijd een wedstrijd die alle kanten op kan, met dikwijls een nipte uitslag zoniet een gelijkspel. Dat bleek ook deze keer. Beide ploegen gingen rustig van start, beide wat aftastend. Na een paar minuten namen wij de bovenhand en waren we sterker dan hun. De bal ging goed rond, we vonden elkaar blindelings. Toch komen zij tegen de verhouding van het spel 0 - 1 voor, gelukkig en zoals zo vaak kunnen wij dit snel rechtzetten. 1 - 1, en dan gaan we op ons elan door. Het beter van het spel, kansen en voor de rust een 2 - 1 voorsprong vanop de stip. De tweede helft begon helemaal anders, zij namen het heft over en domineerden de eerste minuten, waarin zij ook gelijk maakte. Af en toe konden wij nog iets terugdoen, maar zij waren toch overheersend zonder echt gevaarlijk te zijn. Van de enkele kansjes die wij nog kregen, konden we er nog eentje van verzilveren. Een 3 - 2 voorsprong, die we met alle macht tot een goed einde konden brengen. Chapeau. Eerlijkheidshalve moeten we toegeven dat een gelijkspel hier op z'n plaats geweest zou zijn. Iedere ploeg één helft.

Man van de match: sportiviteit langs beide kanten, zo moet het zijn.

Lul van de match: joker

 
VET.ST.GERDINGEN - VET.WIJCHMAAL PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
woensdag 22 mei 2019 09:47

Uitslag 5 - 3.

Veteranen Wijchmaal, in het verleden een te duchten tegenstander, maar dat bleek dit weekend iets minder het geval. Vanaf het begin was duidelijk dat wij de sterkere ploeg waren. De combinaties waren goed, balletje ging vlotjes rond op het kunstgras, en kansen kregen we voldoende. De afwerking was niet ons sterkste punt, kans na kans werd de nek omgewrongen. Na een 15-tal minuten toch de 1 - 0, maar toch bleven we knoeien met ons overwicht. Iedereen wou iets forceren, goed bedoeld, maar dit werkt averechts. Iedereen uit positie en gedaan met voetballen. Gelukkig vonden we toch snel onze posities terug en begon alles vlotter te lopen. In no time naar 4 - 0. Op een zeldzame tegenaanval maken zij de 4 - 1, vanaf dan gaan we weer slordig spelen en dat begint tegen ons te werken. Zij komen terug tot 4 - 3. Gelukkig tonen we weer onze veerkracht en geven we de genadestoot even voor tijd 5 - 3. Een dubbel en dik verdiende maar hard bevochten overwinning.

Man van de match: Guido, ondanks alles toch gebleven, chapeau en merci. Pé, weeral 3 rozen.

Lul van de match: Tom, wat een terugkeer.......daar ga je nog jaren over aangesproken worden.

 

 
VET.ST.GERDINGEN - HOEK VV PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
woensdag 15 mei 2019 09:12

Uitslag 2 - 2.

Gelukkig heeft Philippe op de valreep nog een wedstrijd uit zijn hoed kunnen toveren, want het zag er al enkele weken naar uit dat het moeilijk zou worden om de Apachen (die afgezegd hadden) te vervangen. Het blijft een veelvoorkomend probleem de laatste maanden. Veel ploegen die stoppen.....jammer.

Wedstrijd zelf dan, op het kunstgras, altijd leuk voor een goed voetballende ploeg. We wisten dat het een goede ploeg was, remember vorige confrontatie, 3 - 3 in een modderbad. Dat bleek ook weer nu van in het begin, zij namen het heft in handen en combineerden naar hartelust. Wij probeerden hier iets tegen in te brengen, maar het lukte niet echt. Overal kwamen we wel een stapje te laat mede doordat Erwin en Pé een beetje verzopen in het middenveld, zij kregen weinig steun. We liepen allemaal achter de feiten aan. Zij komen dan ook op een 0 - 1 voorsprong, verdiend op dat moment. Gelukkig konden we even later tegenscoren, en probeerde we toch de evenknie te worden. Maar nog voor de rust komen zij 1 - 2 voor. Tijd om iets bij te stellen in de rust  en nog een tandje bij te steken na de rust. Dat gebeurde, vanaf dan werden wij het iets beter team en konden zij nog maar sporadisch dreigen. Wij komen dan ook terug tot op 2 - 2, met nog enkele kansen op winst, maar dat was teveel van het goede. elk één helft en een terechte 2 - 2. Puik matchke.

Man van de match: Joker

Lul van de match: Joker

 
« BeginVorige12345678910VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL