Home
Veteranen Gerdingen
VET.ST.GERDINGEN - KWB KAULILLE PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 02 september 2019 13:35

Uitslag 7 - 2.

Zoals B.M. in het verslag van vorige week schreef, onze eerste zware test van het nieuwe seizoen. Onder weeral een lode zon vond onze eerste thuiswedstrijd plaats. Eerst en vooral, deze wedstrijd vond niet plaats op kunstgras maar de grasmat was er zeker niet minder op, een perfect speelveld. De wedstrijd zelf dan. Vanaf het eerste fluitsignaal waren we bij de les en namen we de tegenstander bij de keel. De bal ging vlotjes rond, mooie combinaties, geen foutjes......daardoor kregen we ook onmiddellijk kansen die we dan ook vlotjes verzilverde. Na twintig minuten stonden we al op 4 - 0. We speelden mooi in blok, iedereen voerde zijn taak perfect uit. Vanaf de zijlijn was het genieten. Bij een zeldzame tegenaanval, en een klein individueel foutje konden zij tegenprikken. Rusten deden we bij 5 - 1. Na de rust, mede door het zeer warme weer en enkele wissels liep het iets moeilijker, maar bleven toch wel de betere ploeg. Inzet was er gedurende de hele match. Uiteindelijk stuurden wij ze naar huis met een droge 7 - 2. Dubbel en dik verdiende overwinning en een sportieve wedstrijd langs beide kanten. Chapeau. Als we dit elke week op de mat kunnen brengen wachten er nog mooie momenten.

Man van de match: Gert, weeral aan het kanon, deze keer tweemaal. Bart en Tom, subliem.

Lul van de match: toch iets te warm weer.

 
SPORTVRIENDEN HECHTEL - VET.ST.GERDINGEN PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 02 september 2019 13:08

Uitslag 3 -6.

Eerste wedstrijd na het zomerreces en onmiddellijk een uitmatch. Tegenstanders van dienst waren de Sportvrienden. De honger (en dorst zoals achteraf gebleken) was groot maar dit vertaalde zich niet onmiddellijk in ons spel. Veel slordigheden en slechte passes, de vrije man werd onvoldoende/niet gevonden.  Lag dit aan een gebrekkige voorbereiding, de staat van het veld of speelde het warme weer ons te veel parten? In ieder geval gingen we toch rusten met een 3-2 voorsprong na wat heen-en-weerspel, 2 vermijdbare tegendoelpunten en evenwel goede tussenkomsten van gelegenheidskeeper Mark.  
Na de rust werd een tactische ingreep doorgevoerd: onze laatste man Ahmed (schitterende wedstrijd trouwens)  ging een rijtje hoger spelen, hield daar de spelmaker van tegenpartij uit de match en verdeelde tegelijkertijd ons spel. De vrije man werd meer en meer gevonden, er volgden enkele mooie combinaties en doelpunten waarna ook bij tegenpartij de veer brak.  Tijd voor onze captain Erwin om gedehydrateerd het veld te verlaten en plaats te maken voor speler-trainer Walter. De wedstrijd werd op een rustig tempo uitgespeeld en daarmee was de eerste overwinning van het nieuwe seizoen een feit. Sportieve tegenstander. 
Volgende week de eerste grote test van het nieuwe seizoen met een thuismatch tegen KWB Kaulille, traditioneel een zware tegenstander. 
Man van de match: Mark Henkens, geblesseerd maar als gelegenheidsdoelman het team toch op cruciale momenten rechtgehouden.
Lul van de match: joker
(noot: wegens de overvolle agenda van uw vaste verslaggever KB, werd bovenstaand artikel eenmalig opgemaakt door stand-in BM)

 
DAMSHEIDE - VET.ST.GERDINGEN PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 17 juni 2019 12:43

Uitslag 2 - 6.

Onze eerste match na ons Europees avontuur, tegen een sterk verjongd elftal.  We mogen ook even vermelden dat de grasmat er schitterend bijlag, hier kunnen veel provinciale ploegen nog wat van leren. Er waren ook enkele afwezigen, maar dat was ons niet aan te merken. Vanaf de eerste minuut waren wij duidelijk de sterkere. Het balletje ging vlotjes rond, weinig lange ballen met mooie korte combinaties. We lieten ze van het kastje naar de muur lopen. Na een kwartier stond het dan ook al 0 - 2. Dubbel en dik verdiend op dat moment. Dan op een zeldzame tegenaanval, uit buitenspel maken zij 1 - 2. Vanaf dan zijn we het noorden kwijt en komen zij even in de match. Onmiddellijk na het signaal voor de tweede helft nemen wij weer het heft in handen. Er staat nog maar één ploeg op het terrein. terug het voetbal van de eerste 20 minuten. In no time maken wij het af. Van 1 - 2 naar 1 - 6 en uiteindelijk 2 - 6. Ik moet zeggen, één van onze beste matchen van de laatste maanden. Topprestatie van ons allemaal. Nog twee wedstrijden voor de verdiende zomerstop.

W

Man van de match: het collectief, toch even misschien Gert-Jan vermelden die erg goed speelde.

lul van de match: joker

 
Veteranen Gerdingen in Europa. PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 17 juni 2019 10:36

Op vrijdag 7/6 was het weer zover. Na Praag in 2017 en Berlijn 2018 was onze bestemming voor ons buitenlandse avontuur dit jaar Keulen. Om de reis met 25 personen in 3 mini-busjes deftig te kunnen aanvatten, werden we om 9h00 ontvangen in cafe "De Dolle Haring" onze thuishaven, voor een stevig ontbijt met spek en eieren. Om 10h30 vertrok de caravaan dan richting Keulen. Na een veilige rit, een snelle incheck in het hotel werden we opgewacht door onze Belgische gids. Deze zou ons in een paar uurtjes enkele mooie plekjes van Keulen laten zien. Om 16h30 stond er een boottochtje op de Rijn geprogrammeerd met aansluitend een etentje in het Keulens Hard-Rock café. Na de maaltijd werd er nog lang nagekaart in de binnenstad.

Zaterdag 8/6 eerste wedstrijddag op Rheintal Trophy 1. De eerste 3 wedstrijden tegen één Franse en 2 Nederlandse tegenstanders liepen zoals verhoopt. 7 op 9, maar we kwamen één doelpuntje tekort om te mogen strijden voor de ereplaatsen. Dankzij de grote spelersdelegatie konden we wat roteren en kon iedereen de nodige wedstrijdjes spelen. Uiteindelijk sloten we onze eerste tornooi dag af op een 8ste plaats van 16 deelnemers.

Na een snelle hap en de wedstrijd België - Kazachstan op groot scherm in de stad volgde voor vele een tweede feestnacht.

Zondag 9/6, met vele kleine oogjes en veel te vroeg aan het ontbijt, moesten we ons opmaken voor Rheintal Trophy 2. Wedstrijd één mochten we ons al meteen meten met de winnaar van de dag ervoor. Na een duidelijke strafschop die ons ontnomen werd moesten we ons gewonnen geven tegen deze sterke Franse tegenstander. Wedstrijd 2 en 3 werden respectievelijk gewonnen en gelijkgespeeld. Jammer dat we in de cruciale momenten net iets tekort kwamen. Zaten de afgelopen feestnachten ervoor iets tussen????? Na de voorrondes konden we weeral volop roteren, mede door enkele geblesseerden kon iedereen de nodige wedstrijdminuten maken. Afsluiten deden we met een 9de plaats. Na de afscheidsceremonie bij schitterend weer, wachtte ons een lekkere maaltijd met z'n allen in een Keulens steakhouse. Hierna nog één keer het nachtleven in.

Maandagmorgen, voor velen weer te vroeg, nog een laatste ontbijt in het hotel. Uitchecken en terug naar Bree. Na de busjes volgetankt, proper gemaakt en terug naar de bestemmeling te hebben gebracht werden we verwelkomd door onze dames en onze kinderen. Het weekend afsluiten deden we dankzij een overheerlijke bbq in onze thuishaven bij Xavier in café "De Dolle Haring" met een 43-tal mensen. Waarvoor nogmaals een dikke mercie.

De resultaten waren misschien niet zoals andere jaren, maar het plezier was er zeker niet minder om. Zonder veel kleerscheuren iedereen weer veilig en wel thuis.

Nog even een welgemeende dankjewel aan iedereen die meegewerkt heeft om van dit weekend weer een geslaagde editie te maken. Topweekend.

W

Foto's volgen.

 
Happening Nieuwe Kempen PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 17 juni 2019 10:04

Er was een wedstrijd voorzien op de happening van Nieuwe Kempen tegen de veteranen van Zutendaal. Helaas hebben wij deze moeten annuleren omwille van spelers tekort.

W

 
« BeginVorige12345678910VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL