Home
Veteranen Gerdingen
VET.ST.GERDINGEN - FC BROEKDUIVELS PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
woensdag 21 juni 2017 05:58
Uitslag 5-3
In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden begonnen we dit maal wel scherp aan onze wedstrijd.
Kort opzitten, druk zetten en veel lopende mensen rond de bal.
De juiste ingrediënten voor een mooie wedstrijd.
Al vlug konden we op 1-0 komen en het was duidelijk dat het daar niet bij zou blijven.
Al was het bij de eerste tegenstoot ook meteen raak voor de bezoekers en dus 1-1.
We paniekeren niet en blijven ons spel goed en toch wel verzorgt spelen ondanks de slechte grasmat.
Voor rust komen we dan ook nog verdiend op 2-1 en met een weergaloze combinatie ook nog op 3-1. Gelukkig zaten er niet al te veel scouts in de tribune.
Identiek spelbeeld in de tweede helft waarin we veel ruimte krijgen en kansen afdwingen.
We komen dan nog tot tweemaal toe op een dubbele voorsprong.
Door individuele foutjes kunnen zij ook wel twee keer de aansluitingstreffer maken.
Het slotakkoord was nog voor ons, wat de uitslag op een niet overdreven 5-3 bracht!
Nog 1 keer alles geven en dan is er voor iedereen een verdiende rust \uD83D\uDE09.
K9B
Man van de match: collectief gestreden en gewonnen!
Lul van de match: Beijns?? Assist voor de tegenstanders... Beersels bloed in de aderen zeker \uD83D\uDE1D
 
POST LEU - VET.ST.GERDINGEN PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 12 juni 2017 12:10
Uitslag 7-3
De eerste wedstrijd na onze Europese triomf.
Normaal zouden we in en tegen Post Leu spelen maar bij aankomst bleek dat we het gingen opnemen tegen De Hees.
Onze eerste helft was ronduit ondermaats. We raakten kant noch wal en voor we het goed en wel beseften stonden we al 4-0 in het krijt.
De tweede helft startten we iets beter, we wilden terug wat voetballen.
Hierdoor veranderde het spelbeeld ook wel en kregen we wat kansjes.
We maakten dan ook nog een eerredder/aansluitingstreffer maar luttele seconden later stond het dan alweer 5-1.
Na de 5 - 2 en 5 - 3 geloofden we er terug in, maar na het uitvallen van Gert-Jan en wat hulp van de twaalfde man was het op.
Na een iets betere helft eindigde de match dan op een terechte 7-3 nederlaag.
We hebben nog twee wedstrijden voor de zomerstop, hoog tijd om ons te herpakken en toch nog met een goed gevoel af te sluiten!!
K9B
Man van de match: Walter, sterk ingevallen.
Lul van de match: onze collectieve zwakte de eerste helft.
Laatste aanpassing op maandag 12 juni 2017 12:11
 
MOLDAVA CUP 2017 PRAAG 2,3,4 en 5 juni PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
dinsdag 06 juni 2017 14:27

In het najaar van 2016 werd er voor het eerst over gesproken. We zouden nog eens een weekendje moeten weggaan...maar waar naar toe en wat gaan we doen. Erwin had het illustere idee om eens een tornooi te spelen in het buitenland. Maar waar? De beslissing viel op de Moldava Cup in Praag, een gerenommeerd internationaal tornooi georganiseerd door Euro-Sportring.( http://www.euro-sportring.com).

De afgelopen weken en maanden werd er regelmatig over gesproken, gefantaseerd en misschien wel eventjes gedroomd. Er werd over vergaderd, er werden organisatorische acties ondernomen, er werden busjes vastgelegd. het hotel werd vastgelegd, deze konden we kiezen vanuit de organisatie zelf. Wij kozen voor Hotel Duo. Zelf met busjes rijden bleek het meest economisch te zijn. En het makkelijkst voor de eventuele verplaatsingen in Praag. Drie busjes bleken we nodig te hebben, 22 personen gingen mee. 17 spelers en 5 onvoorwaardelijke supporters.

Vrijdag 2/6/2017 was het eindelijk zover, in de vroege morgen zijn we vertrokken. De drie chauffeurs haalden hun respectievelijke passagiers op en spraken af op de parking in Kinrooi om 4h15. Van daaruit samen naar Praag.

Na een rustige rit zonder enig obstakel van om en bij de 10 uur komen wij aan in het hotel. Daar worden we verwelkomt door de organisatie van het tornooi en kan iedereen inchecken op de kamer. Na een kleine opfrissing...en een klein aperitiefje in de bar...gaan we met z'n allen eten in een Italiaans restaurant in de buurt. Van daaruit nemen we de metro richting het oude centrum van Praag om een eerste stapje in de wereld te zetten....

Zaterdag 3/6/2017, de eerste wedstrijddag. Gezamenlijk aan het ontbijt om 8h30, de ene al wat kleinere oogjes dan de andere, om dan om 10h met de busjes naar het voetbalcomplex te rijden. Daar konden wij voor het eerst onze concurrentie in actie zien. Al gauw bleek dat wij de enige niet competitieploeg waren en met afstand de "oudste" ploeg hadden.  Vijf Nederlandse, vijf Franse, één Italiaans en één Belgisch team. Om 12h20 waren wij voor het eerst aan zet, tegenstander was het Nederlandse W.V.V. Constantia. Zij worden makkelijk met 4 - 1 weggezet (volgens de website 4 - 2, maar dat klopt niet). Oververdiend en puike match.

Om 14h40 volgt match twee. Tegenstander DHSC uit Nederland. Wilden we kans maken om door te stoten en op zondag ook nog te kunnen deelnemen aan het tornooi moesten we ook hier een positief resultaat halen. 0 - 0 bleef het, met iets minder voetbal als de eerste. Met een kleine nederlaag in de volgende partij zouden we ons kunnen kwalificeren voor dag 2 en eventueel meer. Om 16h40 tegen de Franse ploeg USSMM op een kunstgrasveld. Hier verloren we 0 - 2, waren zij beter? Neen niet echt, het veld speelden ons wat parten en hadden wat weinig geluk in de afwerking. Maar door het onderlinge resultaat van de twee Nederlanders konden wij ons als tweede kwalificeren voor de volgende dag, een onverhoopt maar verdiend resultaat.

Na een frisse douche en een terugrit richting hotel, zijn we weer met z'n allen samen gaan eten in restaurantje in de buurt....ja het werd weer een Italiaan. Voor sommigen was het daarna welletjes geweest en gingen rustig in het hotel nog iets nuttigen en de Champions League finale bekijken. Anderen gingen nog een stapje in de wereld zetten om dag 2 van het tornooi voor te bereiden.

Zondag 4/6/2017 gezamenlijk ontbijt om 9h00, de meeste oogjes waren nog kleiner als de dag ervoor.....Om 10h30 met de busjes naar het complex, wat gaat ons hier nu te wachten staan. Eén Nederlands team en één Italiaans team moesten we achter ons laten om de finale te mogen spelen. Om 12h20 wedstrijd tegen Sporting Martinus. Ook hier waren wij de betere ploeg en knoopten we weeraan met de vorm van wedstrijd één op zaterdag. Uitslag 3 - 1 winst. Dit begint er mooi uit te zien. Uit het onderlinge resultaat van de Nederlanders en de Italianen leerden we dat wij moesten winnen van de Italianen van Corsaro. 13h40 begin van de wedstrijd. Zij speelden echt op z'n Italiaans, alles dicht en als het moest over het randje. Voetballend waren we beter, met kleine kansjes maar geen doelpunten. Ondertussen was het gaan regenen, zeg maar stortregenen, echt Belgisch weer...een voorbode? De match liep op z'n eind, nog één minuut...vrije trap even over de middellijn in het pak.....hoe weten we nog steeds niet, maar hij ging in doel....DELIRIUM TREMENS in het kwadraat....veteranen St. Gerdingen in de finale.....ongelooflijk.

Met enige vertraging om 15h00 de finale tegen FC Steinbourg uit Frankrijk. Na een tiental minuten komen we op voorsprong, niet gestolen, we hadden al enkele kansjes gehad, zij waren nog niet echt gevaarlijk geweest. In de tweede helft liep de spanning wat op, gele kaarten en één rode langs Franse zijde...nu was het pompen of verzuipen....wat speelde we volwassen......en dan het verlossende eindsignaal...MOLDAVA CUP was van ons...veteranen St. Gerdingen winnen het internationaal tornooi van Praag. We hadden er van gedroomd maar het werd werkelijkheid........ongelooflijk. Dit hebben we samen geflikt.

Na de match, bekeruitreiking, Belgisch volkslied en een geweldig feest. Met enige vertraging....begrijpelijk....een frisse douche. Dan weer met z'n allen de feestbusjes in richting hotel, om dan rond 18h30 terug met de metro Praag in te nemen. Er was een boottocht gepland samen met eten en drinken aan boord. Een geweldige ervaring en een mooie afsluiter van dit onvergetelijke weekend. Nog enkele souvenirs voor het thuisfront, een laatste afsluiter in de stad en in het hotel om daarna onder de wol te kruipen want op maandagmorgen hadden we nog een ritje terug naar België voor de boeg.

Maandag 5/6/2017, 7h00 gezamenlijk ontbijt. 7h45 uitchecken en inladen. 8h00 vertrek naar Bree met de Cup.

Dit gaan wij nooit meer vergeten, bedankt heren voor dit ongelooflijke weekend. En nogmaals dit hebben we samen bereikt. Iedereen heeft z'n steentje bijgedragen. Foto's en video's volgen later op website en Facebook. Hier gaan we nog eens van kunnen nagenieten.

Laatste aanpassing op woensdag 07 juni 2017 13:35
 
FC BAZAAR - VET.ST.GERDINGEN PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 29 mei 2017 12:43
Uitslag 2 - 6.
Opnieuw Den Bazaar als tegenstander, drie weken geleden hadden we het knap lastig met deze tegenstander.
Vandaag in tropische temperaturen beloofde het weer niet gemakkelijk te worden.
We begonnen de wedstrijd, die we in 4x 15 minuten speelden,met 10 tegen 10 wegens personeelsgebrek bij de tegenstander.
En in tegenstelling tot de laatste weken begonnen we nu wel vanaf de eerste minuut!
Hierdoor konden we voor het eerste kwartier ook al op 0-2 komen.
Bij ons veel wisselmogelijkheden voor het tweede kwartier en ook dat wierp zijn vruchten af.. rusten met 1-4.
De tweede helft die we wel met 11 tegen 11 konden spelen was slechts een formaliteit.
Eindstand niet eens overdreven 2-6.
Goede generale repetitie voor ons Europees avontuur van komend weekend!
K9B
Man van de match: Stijn, vlot scorend deze week!
Lul van de match: ?
Laatste aanpassing op dinsdag 30 mei 2017 19:09
 
DAMSHEIDE - VET.ST.GERDINGEN PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
maandag 22 mei 2017 06:35
Uitslag 5-2
Veel woorden wil ik hier niet aan vuilmaken.
Je kan altijd een wedstrijd verliezen, maar de manier waarop deze week vond ik niet kunnen.
Om te beginnen moeten we starten met maar liefst 10 afwezigen en 1 laatkomer.
Hierdoor begonnen we de wedstrijd met z'n tienen.
Wanneer onze elfde pion arriveert staan we al 2-0 in het krijt.
Voor rust kunnen we nog wel tegenprikken maar meteen na de pauze zetten zij ons weer om 3-1.
We speelden zelf zeker en vast geen goede wedstrijd, maar als je het dan nog tegen 12 tegenstanders moet opnemen word het wel héél moeilijk.
Uiteindelijk gaan we verdient de boot in met een wel overdreven score..
K9B
Man van de match: Michiel, helemaal herrezen na de vorige wedstrijd! En Guido onze gelegenheidsdoelman.
Lul van de match: alle afwezigen die maar al te gemakkelijk afzeggen! En als je belet bent(omwille van werk) laat het dan zo vlug mogelijk weten zodat we nog vervangers kunnen zoeken!!
 
« BeginVorige11121314151617181920VolgendeEinde »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL