Home Wedstrijdverslagen MOLDAVA CUP 2017 PRAAG 2,3,4 en 5 juni
MOLDAVA CUP 2017 PRAAG 2,3,4 en 5 juni PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Walter Den Hond   
dinsdag 06 juni 2017 14:27

In het najaar van 2016 werd er voor het eerst over gesproken. We zouden nog eens een weekendje moeten weggaan...maar waar naar toe en wat gaan we doen. Erwin had het illustere idee om eens een tornooi te spelen in het buitenland. Maar waar? De beslissing viel op de Moldava Cup in Praag, een gerenommeerd internationaal tornooi georganiseerd door Euro-Sportring.( http://www.euro-sportring.com).

De afgelopen weken en maanden werd er regelmatig over gesproken, gefantaseerd en misschien wel eventjes gedroomd. Er werd over vergaderd, er werden organisatorische acties ondernomen, er werden busjes vastgelegd. het hotel werd vastgelegd, deze konden we kiezen vanuit de organisatie zelf. Wij kozen voor Hotel Duo. Zelf met busjes rijden bleek het meest economisch te zijn. En het makkelijkst voor de eventuele verplaatsingen in Praag. Drie busjes bleken we nodig te hebben, 22 personen gingen mee. 17 spelers en 5 onvoorwaardelijke supporters.

Vrijdag 2/6/2017 was het eindelijk zover, in de vroege morgen zijn we vertrokken. De drie chauffeurs haalden hun respectievelijke passagiers op en spraken af op de parking in Kinrooi om 4h15. Van daaruit samen naar Praag.

Na een rustige rit zonder enig obstakel van om en bij de 10 uur komen wij aan in het hotel. Daar worden we verwelkomt door de organisatie van het tornooi en kan iedereen inchecken op de kamer. Na een kleine opfrissing...en een klein aperitiefje in de bar...gaan we met z'n allen eten in een Italiaans restaurant in de buurt. Van daaruit nemen we de metro richting het oude centrum van Praag om een eerste stapje in de wereld te zetten....

Zaterdag 3/6/2017, de eerste wedstrijddag. Gezamenlijk aan het ontbijt om 8h30, de ene al wat kleinere oogjes dan de andere, om dan om 10h met de busjes naar het voetbalcomplex te rijden. Daar konden wij voor het eerst onze concurrentie in actie zien. Al gauw bleek dat wij de enige niet competitieploeg waren en met afstand de "oudste" ploeg hadden.  Vijf Nederlandse, vijf Franse, één Italiaans en één Belgisch team. Om 12h20 waren wij voor het eerst aan zet, tegenstander was het Nederlandse W.V.V. Constantia. Zij worden makkelijk met 4 - 1 weggezet (volgens de website 4 - 2, maar dat klopt niet). Oververdiend en puike match.

Om 14h40 volgt match twee. Tegenstander DHSC uit Nederland. Wilden we kans maken om door te stoten en op zondag ook nog te kunnen deelnemen aan het tornooi moesten we ook hier een positief resultaat halen. 0 - 0 bleef het, met iets minder voetbal als de eerste. Met een kleine nederlaag in de volgende partij zouden we ons kunnen kwalificeren voor dag 2 en eventueel meer. Om 16h40 tegen de Franse ploeg USSMM op een kunstgrasveld. Hier verloren we 0 - 2, waren zij beter? Neen niet echt, het veld speelden ons wat parten en hadden wat weinig geluk in de afwerking. Maar door het onderlinge resultaat van de twee Nederlanders konden wij ons als tweede kwalificeren voor de volgende dag, een onverhoopt maar verdiend resultaat.

Na een frisse douche en een terugrit richting hotel, zijn we weer met z'n allen samen gaan eten in restaurantje in de buurt....ja het werd weer een Italiaan. Voor sommigen was het daarna welletjes geweest en gingen rustig in het hotel nog iets nuttigen en de Champions League finale bekijken. Anderen gingen nog een stapje in de wereld zetten om dag 2 van het tornooi voor te bereiden.

Zondag 4/6/2017 gezamenlijk ontbijt om 9h00, de meeste oogjes waren nog kleiner als de dag ervoor.....Om 10h30 met de busjes naar het complex, wat gaat ons hier nu te wachten staan. Eén Nederlands team en één Italiaans team moesten we achter ons laten om de finale te mogen spelen. Om 12h20 wedstrijd tegen Sporting Martinus. Ook hier waren wij de betere ploeg en knoopten we weeraan met de vorm van wedstrijd één op zaterdag. Uitslag 3 - 1 winst. Dit begint er mooi uit te zien. Uit het onderlinge resultaat van de Nederlanders en de Italianen leerden we dat wij moesten winnen van de Italianen van Corsaro. 13h40 begin van de wedstrijd. Zij speelden echt op z'n Italiaans, alles dicht en als het moest over het randje. Voetballend waren we beter, met kleine kansjes maar geen doelpunten. Ondertussen was het gaan regenen, zeg maar stortregenen, echt Belgisch weer...een voorbode? De match liep op z'n eind, nog één minuut...vrije trap even over de middellijn in het pak.....hoe weten we nog steeds niet, maar hij ging in doel....DELIRIUM TREMENS in het kwadraat....veteranen St. Gerdingen in de finale.....ongelooflijk.

Met enige vertraging om 15h00 de finale tegen FC Steinbourg uit Frankrijk. Na een tiental minuten komen we op voorsprong, niet gestolen, we hadden al enkele kansjes gehad, zij waren nog niet echt gevaarlijk geweest. In de tweede helft liep de spanning wat op, gele kaarten en één rode langs Franse zijde...nu was het pompen of verzuipen....wat speelde we volwassen......en dan het verlossende eindsignaal...MOLDAVA CUP was van ons...veteranen St. Gerdingen winnen het internationaal tornooi van Praag. We hadden er van gedroomd maar het werd werkelijkheid........ongelooflijk. Dit hebben we samen geflikt.

Na de match, bekeruitreiking, Belgisch volkslied en een geweldig feest. Met enige vertraging....begrijpelijk....een frisse douche. Dan weer met z'n allen de feestbusjes in richting hotel, om dan rond 18h30 terug met de metro Praag in te nemen. Er was een boottocht gepland samen met eten en drinken aan boord. Een geweldige ervaring en een mooie afsluiter van dit onvergetelijke weekend. Nog enkele souvenirs voor het thuisfront, een laatste afsluiter in de stad en in het hotel om daarna onder de wol te kruipen want op maandagmorgen hadden we nog een ritje terug naar België voor de boeg.

Maandag 5/6/2017, 7h00 gezamenlijk ontbijt. 7h45 uitchecken en inladen. 8h00 vertrek naar Bree met de Cup.

Dit gaan wij nooit meer vergeten, bedankt heren voor dit ongelooflijke weekend. En nogmaals dit hebben we samen bereikt. Iedereen heeft z'n steentje bijgedragen. Foto's en video's volgen later op website en Facebook. Hier gaan we nog eens van kunnen nagenieten.

Laatste aanpassing op woensdag 07 juni 2017 13:35
 

Reacties  

 
#1 sttstkrudi 2017-06-06 19:57
tranen in de ogen bij het lezen van dit
geweldige verslag
Quoting
 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen